Perbericht Negende Classic Wings & Wheels

Zaterdag 31 augustus 2019
Historisch racen en vliegen op Gilze-Rijen

Classic Wings & Wheels is een van de meest smaakmakende events op de Nederlandse klassiekerkalender. Op zaterdag 31 augustus vindt dit tweejaarlijkse festijn voor de negende maal plaats op luchtmachtbasis Gilze-Rijen, tussen Breda en Tilburg. Naast honderden waanzinnige historische (race)auto’s en bijzondere vliegtuigen, viert de Dutch Bentley Drivers Club een verjaardagsfeestje; het roemruchte oer-Engelse merk bestaat 100 jaar in 2019. Feest op de baan en in de lucht! Classic Wings & Wheels wordt niet voor niets Little Dutch Goodwood genoemd. De bomvolle zomerdag staat in het teken van demonstraties van klassieke, voornamelijk sport- en racewagens, zoals historische toer- en formulewagens, brute Can Am-racers en charmante pre-wars.

In de lucht is volop actie met demonstraties van Spitfires, Harvards, Tiger Moths en andere schitterende vliegtuigen van Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, die in 2019 50 jaar bestaat. Op uitnodiging geven enkele autoclubs acte de présence. In 2019 zijn dit in ieder geval: Dutch Bentley Drivers Club, Het Jensen Genootschap Holland, de Nederlandse TR Club, Dutch Vintage Sports Car Club en deelnemer vanaf de allereerste keer: de Ferrari Club Nederland. “Oldtimerbezitters en clubs die Classic Wings & Wheels van dichtbij willen meemaken, kunnen gerust contact met mij opnemen”, aldus Henk Janus, voorzitter van de Stichting Classic Wings & Wheels. “Bij de acht voorgaande edities werd van dit aanbod gretig gebruik gemaakt. Het complete terrein van de vliegbasis stond vol met een heerlijke hoeveelheid exclusieve, bijzondere en nostalgische voertuigen. De goede doelen voor 2019 zijn Prinses Máxima Centrum (voor kinderen, tegen kanker) en Slokdarm- en Maagkanker Fonds.

Classic Wings & Wheels wordt georganiseerd door de stichting Classic Wings & Wheels en de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht in samenwerking met Rotary Club Oosterhout en Circuit Zandvoort. Net als in de voorgaande jaren zullen er op 31 augustus bekende Nederlanders aanwezig zijn om de goede doelen kracht bij te zetten. Op de vorige editie waren dit onder andere Bernhard van Oranje, Gijs van Lennep en Jan Lammers en op de uitgereikte cheque stond een fraaie € 52.000.