Uit Octane Augustus 2019:

Organisator Henk Janus en zijn team zijn er weer in geslaagd een mooi veld auto’s naar de luchtmachtbasis Gilze-Rijen te krijgen. Veel bekijks op zaterdag 31 augustus zullen ongetwijfeld de twee vooroorlogse Maserati’s trekken, als ze op de startbanen de sporen worden gegeven. Het zijn de 4CLT van 1949 waarmee Fangio en Campos geracet hebben en de 6CM, een 1,5 liter zescilinder met compressor, waarin de Fransman Roger Deho in 1946 drie races gereden heeft toen de autosport na de Tweede Wereldoorlog weer tot leven werd gewekt.
Bentley is ook een belangrijk thema van deze editie, de Dutch Bentley Drivers Club zal zijn opwachting maken, evenals het Louwman Museum met een prachtige 4,5 Litre. Ook zal de Brit Martin Overington acte de présence geven met een Blower, die hij ook gebruikt om zijn andere raceauto’s- een Porsche 956 en een Bentley Continental GT3-van en naar circuits te slapen.

Ook in actie komt een Alfa Romeo F3000, hij zal na een jarenlange restauratie zijn eerste rondjes rijden tijdens Classic Wings & Wheels. Het 2CV Museum van Edwin Groen komt met een aantal bijzondere ‘eenden’ naar het Brabantse land, waaronder nota bene de allereerste die Citroën geproduceerd heeft. Reken ook op een demo met race-eenden.

Henk Janus doet er alles aan om het evenement op de vliegbasis de titel ‘Little Dutch Goodwood’ waardig te maken. “Voor Team Coloni Olanda zullen vader Michael en zoon Jeroen Bleekemolen voor het eerst samen met de Formule 1-auto rijden. En waarschijnlijk zal ex-Le Mans-winnaar Jan Lammers een Bentley Continental GT3-R demonstreren”, aldus Janus.

Bezoekers die ook een warme belangstelling koesteren voor oude vliegtuigen, zullen evenmin teleurgesteld worden. Henk: “Op dezelfde dag als Classic Wings & Wheels wordt in Terneuzen 75 jaar D-Day gevierd. Daar zijn vele historische vliegtuigen bij betrokken en een aantal daarvan zal zich bij ons in de air-show presenteren.”
Er is nog een bijzonder thema gekozen: de Nederlandse Grand Prix van 1952. Bijzondere aandacht zal er zijn voor Jan Flinterman (1919-1992) en Dries van der Lof (1919-1990), die de eerste Nederlanders werden die meereden in een voor het kampioenschap meetellende Grand Prix.