logoClassicW&W

Classic Wings & Wheels 2019

Zaterdag 31 augustus 2019

Stand van zaken

Inmiddels is de kaartverkoop voor Classic Wings & Wheels dat op 31 augustus zal plaatsvinden, volop in beweging. Veel bedrijven en organisaties zijn vol lof over ons initiatief om voor de 9e keer Classic Wings & Wheels te organiseren. Enerzijds vinden zij het een mooi evenement om met hun relaties te bezoeken. Anderzijds spreken de goede doelen hun bijzonder aan. De opbrengst van Classic Wings & Wheels gaat immers naar de Prinses Maxima Foundation, centrum voor kinderoncologie en naar het SLMK het Slokdarm en Maagkanker Fonds.
De organisatie is niet geheel ontevreden maar we hopen nog veel meer kaarten te kunnen verkopen.

Bestel uw arrangementen om onze goede doelen te steunen:
Prinses Máxima Centrum Foundation logo
slmk

Mooi initiatief sponsor Oryx Stainless BV

Een van de begunstigers van het eerste uur van Classic Wings & Wheels is Oryx Stainless. Zij wilde graag dit jaar iets extra’s doen en nodigen een aantal kinderen, uit het Prinses Maxima Centrum met hun familie, uit om Classic Wings & Wheels te bezoeken. Het zal voor alle gezinnen een onvergetelijke dag worden. Wij waarderen het zeer dat onze trouwe sponsor Oryx Stainless ons op deze wijze steunt.

nieuwsbrief20192-1

‘Race-eenden’ naar Wings & Wheels

Dit jaar is er een bijzondere primeur te zien in Gilze Rijen. Voor het eerst in de geschiedenis van Wing & Wheels komen er 2CV’s. Wie heeft er geen eend gehad in vroegere tijden? Het zijn geen gewone 2CV’s, …..nee race-eenden zullen een mooie demo geven op ons circuit, dit alleen al, is spectaculair. Daarbij komen er een aantal zeer bijzondere 2CV’s naar Classic Wings & Wheels. Deze zullen op een prominente plaats tentoongesteld worden. Edwin Groen van Edwin Groen Tweewielers maakt dit allemaal mogelijk. Naast specialist in fietsen is Edwin Groen verzamelaar van eenden. Inmiddels bestaat zijn verzameling uit meer dan 300 eenden, zo groot dat hij er een museum van gemaakt heeft, zijn gehele collectie is te bezichtigen in het museum in Andijk.
nieuwsbrief20192-2


Bentley viert 100-jarig jubileum op Wings & Wheels.

100 Jaar geleden bouwde Walter Owen Bentley zijn allereerste Bentley, in al die jaren is er veel veranderd. Wat blijft is de klassieke elegantie in combinatie met innovatie en sportieve prestaties. Op de website van Bentley is een prachtig filmpje te zien over de bijzondere ontstaansgeschiedenis. Er zullen tijdens Classic Wings & Wheels veel bijzondere Bentley’s te zien zijn, zowel klassieke als eigentijdse en nieuwste modellen uit binnen- en buitenland. Wij zijn dan ook verheugd dat de Bentley importeur Pon volop tijdens ons evenement aanwezig zal zijn. Een van de mooiste pre war Bentley’s uit de Louwman Collectie zal ook bij Wings & Wheels aanwezig zijn, deze is unieke Bentley komt uit de privécollectie van Evert Louwman.
nieuwsbrief20192-3


Classic Wings & Wheels Award

Voor de eerste keer zal er op 31 augustus een speciale Classic Wings & Wheels-Award worden uitgereikt. De eigenaar van de mooiste Clubauto van de door W&W uitgenodigde clubs, zal deze prachtige CW&W-Award in ontvangt mogen nemen.
Kunstenaar Diana Nooten van Diana Nooten Art, creëert deze bijzonder award.
De jury bestaat uit o.a. Wolther Gratama en Ton Roks. Zij zullen op 31 augustus de gelukkige winnaars bekendmaken. Gezien de hoge kwaliteit van de aanwezige klassiekers zal het niet makkelijk voor de jury worden.

nieuwsbrief20192-4

Veel leden autoclubs aanwezig

De organisaties van de uitgenodigde auto-clubs zijn volop bezig om hun leden met hun mooiste auto bij Classic Wings & Wheels te krijgen. Inmiddels lopen de inschrijvingen binnen van Bentley, Cobra ,Austin Healey, Donkervoort Club, DVSCC, FCN , Jenssen Autogenootschap, Lotus, MG TTO, en de TR Club. Door de diversiteit aan merken, zal erop Gilze Rijen een fantastische open lucht museum verrijzen!! De leden van de auto-clubs kunnen tot 1 augustus inschrijven, er zijn nog plaatsen beschikbaar

Ook dit jaar kunt u weer genieten van de historische zijspan motoren. Organisator en drijvende kracht achter de zijspannen Peter de Wit is volop bezig met een mooi deelnemers veld, spektakel gegarandeerd!!!!
nieuwsbrief20192-5
nieuwsbrief20192-6
nieuwsbrief20192-7


Oproep mooie klassiekers

Weet U nog iemand met een mooie klassieker? Vraag hem of haar zich in te schrijven voor Classic Wings & Wheels : hw.janus@janusvaten.nl
nieuwsbrief20192-8

KLHV zorgt voor extra speciaal vliegprogramma

Onze partner in dit evenement KLHV (Koninklijke luchtmacht Historische Vlucht) zorgt tijdens deze 9de editie van Classic Wings & Wheels voor een heel bijzonder programma, ook is er de samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht er zal speciale aandacht zijn aan 75 jaar bevrijding, in dit kader komen er bijzondere toestellen vanuit Engeland naar Nederland.
De KLHV vertegenwoordigt onze Luchtmacht bij vliegdemonstraties en air shows, 2019 is helemaal een bijzonder jaar voor de KLHV, omdat de club dit jaar 50 jaar bestaat, vanwege dit heugelijke feit, zal de air show dit keer zeer bijzonder zijn.
nieuwsbrief20192-9

F1 versus spitfire herdenking Jan Flinterman en Dries van der Lof

Tijdens Wings & Wheels komen de Formule 1 en de Spitfire van weleer even samen. Jan Flinterman en Dries van der Lof zouden allebei dit jaar 100 jaar geworden zijn.
Zij waren de eerste 2 Nederlanders die startte in 1952 bij de eerste officiële Grand Prix van Nederland. Jan Flinterman was ook gevechtspiloot in de tweede wereldoorlog, in dienst bij de Royal Air Force als spitfire-piloot. Zie hier het persbericht. De beide F1 auto’s waar Jan en Dries de Grand Prix mee reden zullen tijdens Classic Wings &Wheels in actie komen.

Ook de Historic Grand Prix, die plaats vindt op 6,7 en 8 september op Zandvoort, zal deze twee helden herdenken. Zoals te lezen in dit persbericht.
nieuwsbrief20192-10
Jan Flinterman
nieuwsbrief20192-11
Dries van der Lof
logoClassicW&W
Krijtenberg 10
4904 PW Oosterhout
tel: +31 6 15 12 56 46
mail: info@classicwings-wheels.nl