logoClassicW&W

Classic Wings & Wheels 2019

Zaterdag 31 augustus 2019

Beste Classic Wings & Wheels liefhebbers,

Nog een goede week en dan is het zover, de 9e editie van Classic Wings & Wheels.

Wij zijn de puntjes op de i aan het zetten en hebben er enorm veel zin in. Het belooft weer een geweldige dag te worden. Over de kaartverkoop zijn wij zeer tevreden. Heeft u nog geen kaarten besteld, dan kunt u dat nog altijd doen. U steunt hiermee dan tegelijkertijd de goede doelen van dit jaar: de Prinses Maxima Centrum Foundation en het Slokdarm- en Maagkanker Fonds van de AMC Foundation.
nieuwsbrief_augustus1
We zijn er weer in geslaagd een mooi veld auto's naar de luchtmachtbasis Gilze-Rijen te krijgen. Denk ondermeer aan twee vooroorlogse Maserati's; de 4CLT van 1949 waarmee Fangio en Campos geracet hebben en de 6CM, een1,5 liter zescilinder met compressor, waarin de Fransman Roger Deho in 1946 drie races gereden heeft toen de autosport na de Tweede Wereldoorlog weer tot leven werd gewekt.
Daarnaast is Bentley ook een belangrijk thema van deze editie. De Dutch Bentley Drivers Club zal zijn opwachting maken, evenals het Louwman Museum met een prachtige 4,5 Litre. Ook zal de Brit Martin Overington acte de présence geven met een Blower, die hij ook gebruikt om zijn andere raceauto's- een Porsche 956 en een Bentley Continental GT3-van en naar circuits te slepen.
nieuwsbrief_augustus2
Ook in actie komt een Alfa Romeo F3000; hij zal na een jarenlange restauratie zijn eerste rondjes rijden tijdens Classic Wings & Wheels.

Het 2CV Museum van Edwin Groen komt met een aantal bijzondere 'eenden' naar het Brabantse land, waaronder nota bene de allereerste die Citroën geproduceerd heeft. Reken ook op een demo met race-eenden.
Bezoekers die een warme belangstelling koesteren voor oude vliegtuigen, zullen evenmin teleurgesteld worden. Over de airshow, die dit jaar vroeg begint om 11:30 uur (!), zegt Henk Janus: "Op dezelfde dag als Classic Wings & Wheels wordt in Terneuzen 75 jaar D-Day gevierd. Daar zijn vele historische vliegtuigen bij betrokken en een aantal daarvan zal zich bij ons in de airshow presenteren." Heel bijzonder is het dat er drie Spitfires zullen deelnemen aan de Vliegshow.

Er is nog een bijzonder thema gekozen: de Nederlandse Grand Prix van 1952. Bijzondere aandacht zal er zijn voor Jan Flinterman (1919-1992) en Dries van der Lof (1919-1990), die de eerste Nederlanders werden die meereden in een voor het kampioenschap meetellende Grand Prix.

Tot zaterdag 31 augustus!

Classic Wings & Wheels ondersteunt onderstaande goede doelen

Prinses Máxima Centrum Foundation logo
slmk
Met dank aan Octane Magazine voor tekst en foto’s.
logoClassicW&W
Krijtenberg 10
4904 PW Oosterhout
tel: +31 6 15 12 56 46
mail: info@classicwings-wheels.nl