Gli Amici della Ferrari

Het begin van Ferrari
Nadat in 1947 de eerste Ferrari in Italië het levenslicht zag, werd wijlen Prins Bernhard een van de eerste prominente klanten van Ferrari in de vroege 50-er jaren van de vorige eeuw. De unieke relatie tussen Enzo Ferrari en de Prins heeft er uiteindelijk toe geleid dat er in Nederland een distributeur werd aangesteld en dat er meer en meer Ferrari rijders en enthousiastelingen in Nederland kwamen.

Toch was het zien van een Ferrari in de 50er en 60er jaren een unicum. Moeilijk voor te stellen nu er vandaag de dag naar schatting meer dan 1500 Ferrari's in Nederland rondrijden. De echte Ferraristi uit die jaren wisten waar bijna elke interessante auto zich bevond en de Ferrari-eigenaren troffen elkaar regelmatig bij racefeesten als "Racing around the Cables".

Ferrari Club Nederland en Classic Wings & Wheels 
Tijdens alle zes de edities van Classic Wings & Wheels is de Ferrari Club Nederland altijd onze gast geweest. Voor veel bezoekers is er een droom in vervulling gegaan bij het meerijden met zo'n mooie Ferrari. We zijn blij de club ook voor deze editie te mogen verwelkomen.  

 

Film: youtube/channel Thomas Saes

logo ANBI-status: RSIN/fiscaal nummer: 809928991