Zet het maar met hoofdletters in de agenda: volgend jaar, op zaterdag 15 juni, rijden er weer klassieke race- en sportauto’s op de start- en landingsbanen van vliegbasis Gilze-Rijen. Natuurlijk zullen er ook weer Spitfires en andere historische toestellen door het luchtruim cirkelen, het evenement heet niet voor niets Classic Wings & Wheels.

Het wordt een extra feestelijk editie deze keer, want Classic Wings & Wheels wordt op 15 juni 2024 voor de tiende keer gehouden.

Om het jubileum extra luister bij te zetten heeft Henk Janus, voorzitter van de Stichting Wings & Wheels, zich verzekerd van de medewerking van de HARC (Historische Auto Ren Club) en het klassiekerblad Octane Magazine.

Classic Wings & Wheels viert bovendien niet alleen de eigen verjaardag: het 75-jarige bestaan van Abarth zal ook een belangrijk thema zijn. Reken op nog meer bijzonders, meer nieuws daarover volgt later.

Classic Wings & Wheels is een kleinschalig evenement waar liefhebbers van klassieke auto’s en oude vliegtuigen elkaar ontmoeten. Het heeft door de sfeer de bijnaam ‘Goodwood Revival van de Lage Landen’ verworven, mede vanwege het grote aantal klassieke race- en sportauto’s dat op de basis in actie komt. En dat niet alleen, historische vliegtuigen zorgen dat er ook in de lucht veel te beleven valt.

Aan de organisatie dragen naast de Stichting zelf ook de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, de Rotary Club Oosterhout en Circuit Zandvoort bij.

Voor meer info: hw.janus@janusvaten.nl